Vroedvrouwen Zuiderzee en Omega Kraamzorg is samen Geboortecentrum Huizen en biedt kraamzorg in Midden-Nederland;
Hoera, een baby!

Echoscopie biedt kijk op het nieuwe leven

Je weet weinig van wat er precies in die buik gebeurt. Hoe groeit jouw kindje? De echoscopist laat het je zien. Echoscopie brengt de binnenkant van de buik in beeld. Zo kan je precies zien hoe het kleine leven er in de baarmoeder bij ligt.

Wanneer moet je een echo laten maken?

Uw verloskundigencentrum in regio Almere is Geboortecentrum Huizen, voor kraamhulp, echoscopie en kraamzorg 1-op-1;

De echoscopisten van Geboortecentrum Huizen maken echo’s op meerdere momenten tijdens je zwangerschap. Het echospreekuur is vaak in de avonduren. Zo hebben jullie de mogelijkheid samen langs te komen.

Aan het begin - 7 tot 9 weken - van de zwangerschap
In het prille begin maakt de echoscopist zonodig een vitaliteitsecho. Tijdens deze mogelijk inwendige echo wordt er naar een kloppend hartje gezocht. Het eerste teken van nieuw leven.

10 tot 12 weken zwangerschap
Deze termijnecho is onder andere bedoeld om de duur van de zwangerschap iets nauwkeuriger te berekenen. De kans dat de baby uiteindelijk op deze exacte dag wordt geboren is 2-4%. Je weet na de termijnecho wanneer je ongeveer zal gaan bevallen. 

11 tot 14 weken zwangerschap
Tijdens de intake bespreken we de prenatale screening. Indien je kiest voor de combinatietest wordt er rond 12 weken een nekplooimeting gedaan. Dit kun je laten doen bij VC 't Gooi

19 tot 20 weken zwangerschap
De 20-weken echo is bedoeld als vroegtijdige screening. Er wordt vastgesteld of de orgaanontwikkeling van de baby goed verloopt en waar de placenta, moederkoek, vast zit in de baarmoeder. Soms kan het geslacht van de baby tijdens deze echo worden vastgesteld. Mocht je gebruik willen maken van deze echo, dan verwijzen we je graag door naar VC ’t Gooi.

34-36 weken zwangerschap
Tijdens deze liggingsecho kijkt de echoscopiste naar de groei en ligging van je baby. Er kan een eventuele stuitligging worden vastgesteld, zodat hier tijdens de bevalling rekening mee kan worden gehouden.
 

Zorg voor jezelf is zorg voor je baby. Wil je meer advies over prenatale zorg?